FAQ

Ja. Met uitzondering van de kinderfietsen kunnen werknemers alle fietsen kiezen.
Een fiets van € 749,- kost de werknemer netto maximaal € 498,08 (minimaal belastingvoordeel 33,5%). Het voordeel kan oplopen tot 52%, afhankelijk van het tarief inkomstenbelasting.
Ja. De werknemer mag ook een duurdere fiets kiezen. Het fiscale voordeel geldt echter tot een bedrag van € 749,-. De werknemer moet het bedrag boven dit bedrag netto betalen.
De werknemer vult het bestelformulier (beschikbaar via de werkgever) volledig in. De werknemer levert dit formulier in bij afdeling P&O/salarisadministratie. Na controle en verwerking worden de bestelformulieren zo spoedig mogelijk doorgestuurd naar ABC. De fiets is besteld!
Nadat ABC het bestelformulier ontvangt, duurt het twee tot acht weken totdat de werknemer de fiets bij de door hem of haar gekozen dealer kan ophalen. De dealer neemt contact op. De levertijd is afhankelijk van voorraad en productie bij de fabrikanten.
Alleen werknemers kunnen aan het fietsstimuleringsplan deelnemen. Bedrijven kunnen bepaalde groepen werknemers, bijvoorbeeld werknemers met een jaarcontract, uitsluiten. Uitgangspunt is dat de fiets wordt gebruikt voor het woon-werkverkeer. 15 km is hierbij de fiscale grens. Bij een langere afstand kan men volstaan met een zogenaamde fietsverklaring.
Ja. Ook parttimers kunnen deelnamen aan het fietsstimuleringsplan. De werknemer dient de fiets te gebruiken op meer dan de helft van het aantal werkdagen waarop hij of zij reist. Als de werknemer drie dagen per week werkt en op twee dagen per week de fiets gebruikt, kan hij of zij ook aan het plan deelnemen.
Nee. De werknemer kan ook aan het fietsstimuleringsplan deelnemen als de fiets wordt gebruikt voor aansluitend vervoer (het zogenaamde voor- en natransport).
Als de werknemer op het bestelformulier aangeeft dat een verzekering gewenst is, is de fiets verzekerd vanaf het moment dat de fiets bij de dealer is opgehaald. Het is wel noodzakelijk dat de dealer de betreffende gegevens (frame-, slot-, en sleutelnummer) heeft ingevuld. De polis van de verzekeringsmaatschappij wordt naar de berijder gestuurd.
fiets